Wiesz, nie byłem jeszcze u was i mam zamiar się pojawić i stestować jak w "obcym" środowisku wypadają moje blefy

Powiem ci jak jest u mnie z moją ekipą, z która gram co niedziela.
Wpisowe oczywiście jest kwestią ustalaną przez organizatora, u nas jest to 50 PLN, ale grywałem też 10 i 20, to jest najmniej ważna kwestia bo liczy się zabawa a nie wielkość wygranej. No chyba że w puli jest większa kasa
Rebuye - my robimy tak, że zazwyczaj 3-4 h grania jest nielimitowany rebuy. Zresztą przy tej amatorce którą my gramy (większość graczy loose i ten kto przejmie większą pulę robi się momentalnie bullem), gdzie nie ma zasad i z dwoma parami często są zagrywki all-in, wysokość wejścia i rebuy ma sens bo często trafiają się delikwenci, którzy w trzeciej-czwartej ręce są goli przez bad beaty

Mistrzem jest kumpel któremu tydzień temu pożyczyłem 50 PLN na rebuy (władował już 100). Pierwszą rękę zrzucił a na drugiej wszedł all in przy flopie AJ9 - miał A9 a kolega który go sprawdził pokazał mu AJ

Chipsy - my gramy po 500 chipsów, standardem na imprezach jest 1500 ale to jak się chce długo grać.
Blindy - do końca rebuyów każdy robi swój stack i gramy na 10/20, z końcem rebuy jest podwojenie blindów co 20 minut i/bądź co odpadnięcie (wtedy nowe 20 minuty liczymy od momentu odpadnięcia zawodnika).
Gra przed flopem : SB, BB, UTG otwiera licytację, zańcza ją BB.
Gra po flopie : zaczyna SB.
Lepiej byłoby podać wielkości już tutaj, żeby wszystko było czarno na białym

Aha : ile osób będzie?