Dolnośląskie Forum Paintballowe
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 09, 2012, 21:19:45 GMT-1

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
UWAGA!! - rejestracja została wyłączona ze względu na działanie botów tworzących bezsensowne konta.
Aby założyć nowe konto należy wysłać maila na gut@goodpaint.pl
52052 wiadomości w 1902 wątkach, wysłane przez 470 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Ess
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  Dolnośląskie Forum Paintballowe
|-+  Paint Leśny
| |-+  Puchar Leśnika (Moderator: cortez9 (WPP))
| | |-+  2010 :)
« poprzedni następny »
Lista uczestników (0)
Strony: [1] 2 3 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: 2010 :)  (Przeczytany 3094 razy)
Ślepy AiR
Gość
« : Październik 13, 2009, 13:21:56 GMT-1 »

skromny pomysł,

skoro nie jest problemem zebranie 12 drużyn
a tereny na, których organizujecie Puchar są duże

to odważnie chciałbym zaproponować w 2010 zwiększenie liczebności zawodników w drużynie do 10 zawodników
i tak najwięcej czasu tracimy na zmiany kolejnych drużyn, sędziów na boisku
większa ilość zawodników nie powinna wydłużyć spotkania a będzie jeszcze więcej taktyki, więcej malowania itd itp,
Gerd
Wściekłe Psy
Hero Member
*

www.wscieklepsy.pl

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Październik 13, 2009, 13:57:53 GMT-1 »

Sek w tym ze niektorym druzyna bedzie ciezko wystawiac reguralnie 10 osob, hinczyki sie nie przejmuja ale dla innych to juz klopot.

12 druzyn to tez klopot, bo 5 druzyn w 2 grupach to 20 meczy grupowych, 6 druzyn w 2 grupach to juz 30 meczy. Razem z walka o miejsca to 25 do 36 meczy to duza roznica, jak na jeden dzien gry i tylko 1 pole do rozgrywek to naprawde b duzo. Czas meczy musial by sie bardzo uszczuplic.

fox
Wolfpack
Sr. Member
*

Wolf Pack

« Odpowiedz #2 : Październik 13, 2009, 15:53:45 GMT-1 »

... a ja zgadzam sie ze ślepym, 10 osób to napewno wiecej taktyki i zabawy, pozatym rozgrywka zblizyla by sie do formy TDL(10 osob grajacych) mysle ,że warto tę kwestie przedyskutować i potem przegłosować ...i nie wydaje mi się ze to przedłuży turniej, tak jak ślepy napisał najwiecej czasu tracimy na zmiany (team'ów i sędziów)

waboo [Jarheads]
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Październik 13, 2009, 19:35:24 GMT-1 »

regionalny TDL 8 os
ogólnopolski TDL 10 os

podniesienie składu do 8 osób już wiele wg mnie zmieni i to jest dobre, i wystarczające
do tego (nie wiem ilu sobie wrogów narobię) dynamiki grze z pewnością dodało by +jeden fat kulek, jest sporo kamperki zwłaszcza jeżeli drużyny wypruły się z kulek w początkowej fazie, a nic to nie przyniosło grze...
i proszę nie wysuwać argumentów speed bla bla bla Uśmiech
od zawsze uważam, że w lesie wypruwa się więcej kulek lobując górki, pagórki, dołki i grajdołki
bo niby jeżeli spłuczka kulek jest słuszniejsza niż spłuczka + 1 fat to 100 powinno być słuszniejsze od 200 kulek, prawda?
a jest tak, że 200 jest słuszniejsze od 100 - i temu mało kto zaprzeczy Uśmiech
tak więc wysuwam odważną tezę, że 350 będzie słuszniejsze od 200 Uśmiech

mnie na szczęście tego fata na Leśniku nie zabrakło, ale widziałem, że innym graczom/drużynom bardzo by się przydał
Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Październik 13, 2009, 19:39:02 GMT-1 »

róznie to bywa
raz spłuka zostanie prawie cała po wygranym meczy
a czasem zabraknie
częsciej starczała u mnie
ja optuje jednak za wersja jedna spłuczka  Mrugnięcie

a co do ilości graczy 8ka w maxie

operacje: "pomniejszenie penisa"
waboo [Jarheads]
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Październik 13, 2009, 19:44:47 GMT-1 »

ja też optuje przy wersji "jedna spłuczka", w tej kwestii nic bym nie chciał zmieniać Mrugnięcie
fox
Wolfpack
Sr. Member
*

Wolf Pack

« Odpowiedz #6 : Październik 13, 2009, 19:59:52 GMT-1 »

ja jednak jestem za zwiększeniem ilości ammo do  1 spłuki + fat...jak jej nie wykorzystasz to i tak nie ma znaczenia ile jej miałeś,a czasami sa sytuacje że zabraknie i wtedy zamiast gry mamy  ...."camper strike"... Złość
shred
Biedroneczki
Hero Member
*

BIEDRONECZKI TEAM / Bagera Coalition

« Odpowiedz #7 : Październik 13, 2009, 20:09:25 GMT-1 »

panowie to nie sztuka zasypać kulami przeciwnika ale sztuka go podejść i dopaść  więc 200 +/- powinno starczyć  Język co do graczy zgodze sie z WP 10 to za wiele  Spoko  nie raz  biedrony sie skrabały by mieć sklad ( 7 ) na upartego można by sie na 8 zgodzić ale to już max !!!
JA wiem że o ile zrobie biedrony w 2010  to na 7 graczy  Duży uśmiech

I TY MOŻESZ ZOSTAĆ BIEDRONECZKĄ / OPERACJA HANYS
waboo [Jarheads]
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Październik 13, 2009, 21:16:24 GMT-1 »

podejść i dopaść przy 100 kulkach to jest dopiero sztuka
a przy 50!?! hoh
fox
Wolfpack
Sr. Member
*

Wolf Pack

« Odpowiedz #9 : Październik 13, 2009, 21:35:40 GMT-1 »

podejść i dopaść przy 100 kulkach to jest dopiero sztuka
a przy 50!?! hoh
hmmm sezon 2010 pod znakiem milsimowego leśnika Uśmiech Chichot Duży uśmiech 50 kul max!!!
Gerd
Wściekłe Psy
Hero Member
*

www.wscieklepsy.pl

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Październik 13, 2009, 21:37:19 GMT-1 »

Moim zdaniem 200kul to i tak duzo, pamietajmy ze to puchar lesnika a nie TDL. 200 kul zmusza juz do oszczednosci a nie sypania ile wlezie.

Ilosc graczy to dla mnie max 7. Przy 10 graczach gry beda albo bardzo kampreskie albo zbyt szybkie. Akurat w tej kwesti tez bym nic nie zmienial.
martin [Jarheads]
Newbie
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Październik 13, 2009, 22:28:25 GMT-1 »

Panowie, nie bójcie się zmiany na lepsze :-)

Uwierzcie, że dodatkowy fat nie zmieni oblicza rozgrywek w bezmyślne lanie farby, a zdecydowanie zdynamizuje końcówki meczów.

Większych składów (8 osób to dobry kompromis) też się nie obawiajcie, a jako argument "ZA" niech posłuży idea zunifikowania formatów różnych lig leśnych.

Trzecia sprawa: system rozgrywek. Proponuję zaadaptować w pełni system pucharowy, czyli żeby z dwóch grup wychodziły do finału po 2 drużyny - 1 z grupy A grałaby z 2 z grupy B, itd., zwycięzcy zagraliby o I miejsce, przegrani o III. Obecny system jest paradoksalny, bo było widać po ostatnim turnieju.

Proponowałbym, żeby admin / moderator czy Cortez zrobili ankietę wśród kapitanów co do ewentualnych zmian.
cortez9 (WPP)
Moderator
Hero Member

Dsotepne kule DXS jak coś to dzwoń lub pisz na pri

« Odpowiedz #12 : Październik 14, 2009, 07:45:27 GMT-1 »

spoko jestem za pozbieramy opinie mamy całą zimę na przetrwaienie tematu

co do ilości kul to jedna spłuczka dla mnie też jest najlepszym rozwiązaniem zmusza do większego kombinowania
iloość osób raz już był turniej z 9 graczami też było zajebiście ale zmniejsztliśmy ilość osób w drużynie z powrotem do 7 z prostego powodu drużyny mają problem ze zebraniem siedmiu osób czasmi jest nas więcej a czasami grały teamy po 6 osób

http://www.paintball.wroc.pl/

Dsotepne kule DXS jak coś to dzwoń lub pisz na priva.
waboo [Jarheads]
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Październik 14, 2009, 08:26:47 GMT-1 »

kurka, to chyba nie wiecie jak trzeba się ukombinować żeby wydostać się spod gradu kul z tego dodatkowego fata Mrugnięcie
majsta
Wściekłe Psy
Hero Member
*

"Całuj w pazur "

« Odpowiedz #14 : Październik 14, 2009, 08:45:16 GMT-1 »

sądzę, że dodatkowy fat by nie zabolał Duży uśmiech szczególnie na takich terenach jak wolfpack czy biedronkowo- gdzie są duuże i dobrze kryjące bunkry, myślę że jeszcze jeden fat zwiększy dynamikę meczy. Ja niestety boleśnie odczułem, że po rozbiegu ze strzelaniem robi się mało kulek Mrugnięcie na samą grę. 10 osób nie da rady dla większości drużyn Duży uśmiech myślę że 8 są do łyknięcia.
 Co do ujednolicania standardów niestety TDL kojarzy mi się bardziej ze speedowym(wnioski na bazie zdejęć ilościu kul chłopaków w kolorowych ubrankach) graniem niż leśnym, a speedowo wolę na sali lub za balonami a nie w lesie.
Pół finały fajny pomysł Mrugnięcie 1-3  2-4. potem finał i mały finał Duży uśmiech.
I uproszczenie zasad dla naszych "aptekarzy" i sędziów  Mrugnięcie Duży uśmiech, w celu unikania niepotrzebnych rozważań w stylu  "bo w punkcie .....2.40002121tak napisano Duży uśmiech"
Strony: [1] 2 3 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!