Dolnośląskie Forum Paintballowe
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 09, 2012, 21:57:06 GMT-1

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
UWAGA!! - rejestracja została wyłączona ze względu na działanie botów tworzących bezsensowne konta.
Aby założyć nowe konto należy wysłać maila na gut@goodpaint.pl
52052 wiadomości w 1902 wątkach, wysłane przez 470 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Ess
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  Dolnośląskie Forum Paintballowe
|-+  Paint Leśny
| |-+  Puchar Leśnika (Moderator: cortez9 (WPP))
| | |-+  2010 :)
« poprzedni następny »
Lista uczestników (0)
Strony: 1 [2] 3 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: 2010 :)  (Przeczytany 3096 razy)
kufel_wro
Kapitanowie
Sr. Member
*

LOK MILSIM

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : Październik 14, 2009, 14:23:24 GMT-1 »

osobiscie gram tylko w trybie full-auto 24bps i uwazam ze powinna pozostac tylko spluczka  Duży uśmiech

Jozy [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

let the gun do the talking...

« Odpowiedz #16 : Październik 15, 2009, 10:02:05 GMT-1 »

Ja uważam, że zmiany na przyszły sezon nie powinny dotyczyć ilości kul czy zawodników ale egzekwowania już istniejących przepisów. Wszakże nic tak nie deprymuje jak martwe prawo. Nawet na ostatnich zawodach zdarzyło się ktoś był "zdejmowany" przez sędziego bo posiadał splacika... -w myśl regulaminu powinna nastąpić kara 1za1 ale jeszcze nigdy jej nie zaobserwowałem, rozumiem, że sędziowie pomocniczy mogą mieć wątpliwości bądź nie czuć się kompetentni do jej zastosowania wobec takiego "gapcia". Dlatego może powinno się zmienić tę karę i jej podobne na restrykcje punktowe -stratę np.: 2małych punktów. Myślę, że należy albo zmienić system kar albo uściślić procedury ich wymierzania albo w ogóle je usunąć  skracając tym samym regulamin Chichot

Zombi flaszkę Ci wybombi!
waboo [Jarheads]
Newbie
*

« Odpowiedz #17 : Październik 15, 2009, 10:47:43 GMT-1 »

taa..
a później będzie kalkulacja - czy bardzie opłaca grać się ze "splacikiem" i stracić głupie dwa punktym małe i wygrać mecz czy też nie...
Zinger [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

Prawdziwi mężczyźni nie jędza miodu żują pszczoły

« Odpowiedz #18 : Październik 15, 2009, 12:27:21 GMT-1 »

A JA JESTEM ZA TYM ŻEBY KULE NIE BYŁY OGRANICZANE ;] CZAS 10 MINUT TO SPEEDZIK PRZECIEŻ TO KULECZEK CHCIAŁBYM POD DOSTATKIEM Chichot

"Termopile" "Grunwald" "Kircholm" "Verdę" "Tobruk" "D-Day" "New York" "Pierścienie Saturna" ;p
Jozy [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

let the gun do the talking...

« Odpowiedz #19 : Październik 15, 2009, 12:54:40 GMT-1 »

taa..
a później będzie kalkulacja - czy bardzie opłaca grać się ze "splacikiem" i stracić głupie dwa punktym małe i wygrać mecz czy też nie...

Sęk w tym, że w tej chwili takie kalkulacje są nie potrzebne bo gra ze splacikiem kończy się co najwyżej usunięciem przez sędziego.

Zombi flaszkę Ci wybombi!
waboo [Jarheads]
Newbie
*

« Odpowiedz #20 : Październik 15, 2009, 14:30:48 GMT-1 »

a czym by się miała kończyć - 1 za 1? (pomimo iż tak stanowi regulamin) gdzie sędziują sobie nawzajem drużyny ?Uśmiech
dziękuję
jakoś nie zauważyłem większych przegięć, trudno mieć zarzut do sędziów aby na tak dużym polu byli wszędzie, jest ich 6, a pole 4 krotnie większe aniżeli np w speedzie

odnośnie analogii to za cholerę nie potrafię zrozumieć jak ktos mówi o speedzie, że tdl to bardziej speed, że coś tam jest speedowe? bo czemu - bo kulek ktoś ma więcej? a co ma piernik do wiatraka (oprócz mąki)
speed to jest speed, pole, balony, sport, raz na speedzie gra się na spłuczkę a raz na no limit - i gdzie tu analogia?
do lasu wezmę 8 fatów na grę i co - gram w speeda? no przestańmy Uśmiech
limity kulek są tak naprawdę tylko w jednym celu - aby gra była bardziej dostępna dla szerszego grona, ekonomiczniejsza, aby ci z mniejszym portfelem mogli też pograć

jeżeli ktoś nie umie zagrać taktycznie, nie rozumie pola, nie gra drużynowo to choćby kupę walnął w portki, a będzie miał pełny loader czy 2 kule - nic nie zrobi
liczy się to co wcześniej napisałem, a kulki są miłym, niezbędnym uzupełnieniem

jakiś kompleks speedowy widzę w wielu miejscach w Polsce wśród ludzi lasu
nawet regulamin zabrania więcej niż 2 chyba, bo lepiej wyszkoleni?Uśmiech

na speedzie jest ograniczenie do 11 max 12 bpsów a w leśniku co? ni ma
można stukać 24bps co graniczy ze zdrowym rozsądkiem wg mnie i może być bardzo bolesne, niepotrzebne

poza tym regulamin jest żywcem zdjęty ze speeda lub inaczej - podobny w 99% Uśmiech
w tdl'u regulamin to 3 może 4 strony w wordzie..

ofkos, jeżeli będzie tak jak było do tej pory formuła 7 na 7 i jedna spłuka też będziemy grać bo nie stanowi to dla nas żadnego problemu
chciałem tylko odnieść sie do porównań średnio trafnych
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2009, 14:37:44 GMT-1 wysłane przez waboo [Jarheads] » Zapisane
hungrydevil
Biedroneczki
Full Member
*

BIEDRONECZKI TEAM

« Odpowiedz #21 : Październik 16, 2009, 13:37:43 GMT-1 »

100kul i 8os. Uśmiech
Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #22 : Październik 16, 2009, 13:54:12 GMT-1 »

waboo nie ma kopleksu speedowego  Mrugnięcie
chcielismy zrobic turniej będacy alternatywa do turniejów gdzie mozna zalewac sie farbą
juz dawno chyba wszyscy sobie uświadomili pewne rzeczy
gracz speedowy ( czyt grający w ligach na balonach) to taki sam gracz jak my
bo ma tyle samo kul ... tylko spłukę ...
i to jest ciekawe w takiej wersji turnieju

ja jestem za spłuczka na grę i w maxie 7 osób jednak

bardziej by mi zależało żeby zmniejszyc ilośc turniejów w sezonie
do 3-4ech w maxie
i żeby terminy były podane juz przed rozpoczeciem pierwszego starcia na cały rok
niektóre druzyny biora udział jeszcze w innych turniejach
i nie chciałbym zeby ktos z czegos musiał rezygnowac
więc warto sobie rozplanowac terminy i ustawic co jest dla kazdego priorytetowe
łatwiej zaklepac sobie wolny na ten dzień termin i sie zorganizowac

mimo ze kraża o nas legendy ze jest nas milion to trudno grać turniej za turniejem , co tydzień
ale sie tak zdaża

postuluje tez żeby grać rewanże , co za tym idzie zmniejszyc ilośc druzyn na turniej
nawet do 8miu
dlaczego ? ... bo to jest najsprawiedliwsza weryfikacja lepszej druzyny
a co to za przyjemnośc i miec pecha w losowaniu i trafiac na gorsze strony( bo mimo prób ujednolicenia zawsze tak było , gdzies było krócej gdzieś było łatwiej , gdzieś było pod słońce , gdzies było bagno po pas...)
rewanz to rozwiąze

pozdro

operacje: "pomniejszenie penisa"
waboo [Jarheads]
Newbie
*

« Odpowiedz #23 : Październik 16, 2009, 14:08:34 GMT-1 »

oo! terminy podane przed sezonem to już wypasik byłby

mniej drużyn, mniej turniejów to byś musiał kogoś wyrzucić
3 turnieje w sezonie, w 2 grasz bo gdzieś się nie zmieściłeś - to dopiero losowość i obraz przebiegu całego sezonu Uśmiech
mniej drużyn to również mniejszy przychód finansowy dla organizatora, a za coś trzeba kupić puchary, dyplomy, pole przygotować (i tak Was podziwiam, że za taką kwotę można turniej zrobić)

ilośc turniejów bym zrobił tyle ile jest, a nawet więcej z informacją z 4 najlepszych są brane wyniki
wtedy jak ktoś chce - może grać ile chce, nawet cały sezon, a jest to alternatywa dla ekip które - a bywa tak - nie zbiorą się na jakąś okazję bo coś tam, coś tam

i przede wszystkim....
unikać przy losowaniach wrzucania do jednej grupy team'ów spod jednego szyldu

« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2009, 14:11:58 GMT-1 wysłane przez waboo [Jarheads] » Zapisane
Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #24 : Październik 16, 2009, 18:39:17 GMT-1 »

oo! terminy podane przed sezonem to już wypasik byłby

mniej drużyn, mniej turniejów to byś musiał kogoś wyrzucić
3 turnieje w sezonie, w 2 grasz bo gdzieś się nie zmieściłeś - to dopiero losowość i obraz przebiegu całego sezonu Uśmiech
mniej drużyn to również mniejszy przychód finansowy dla organizatora, a za coś trzeba kupić puchary, dyplomy, pole przygotować (i tak Was podziwiam, że za taką kwotę można turniej zrobić)

ilośc turniejów bym zrobił tyle ile jest, a nawet więcej z informacją z 4 najlepszych są brane wyniki
wtedy jak ktoś chce - może grać ile chce, nawet cały sezon, a jest to alternatywa dla ekip które - a bywa tak - nie zbiorą się na jakąś okazję bo coś tam, coś tam

i przede wszystkim....
unikać przy losowaniach wrzucania do jednej grupy team'ów spod jednego szyldu

myslałem ze sie zgodzisz bo wiem ze TDLa też gracie
a pomysł z wybranymi wynikami z 3 turniejów został przyklepany juz w tym sezonie na spotkaniu kapitanów
EDIT : co jest w regulaminie 7.5 http://www.pucharlesnika.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=3&limitstart=5
ale jak widac nie został przez organizatora uwzględniony...
po prostu trudno się wstrzelic w termin wolny na turniej
a jeden turniej słabszy to już spory spadek w generalce

a dlaczego wyrzucać jakies drużyny?
bo z roku na rok będzie ich więcej...i co wtedy?
będzie to zalezeć od kolejnosci wpisów na listę? pewnie tak
wiec można od razu tak zrobic na osiem druzyn

i wtedy rewanże...

bo dalej bedzie loteria
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2009, 18:48:04 GMT-1 wysłane przez Citizen [H_Z]* » Zapisane

operacje: "pomniejszenie penisa"
waboo [Jarheads]
Newbie
*

« Odpowiedz #25 : Październik 16, 2009, 21:05:20 GMT-1 »

chcemy i TDL'a całego zagrać i Leśnika w przyszłym sezonie Uśmiech
i myślę, że damy radę
jakiś tam ma się wpływ na terminy TDL, coś się spasuje

odnośnie 8 drużyn, zawężania ilości ekip na poszczególne turnieje to jestem przeciwko czemuś takiemu gdzie miało by decydować kto pierwszy ten lepszy

w Polskim speedballu jest podobna sytuacja, wpisują się wszyscy bo jest lista, a nóż widelec zabraknie miejsca a na kilka dni przed rezygnuje 30%
obawiam się, że mogłoby to wyglądać podobnie Smutny
Szczupak [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

« Odpowiedz #26 : Październik 17, 2009, 02:44:38 GMT-1 »

i myślę, że damy radę

A jak się nie ma wpływu ? Zresztą jaka to różnica ? Wyjazd na Op Hanys dwa razy już przekładaliśmy i może teraz się uda.  
Również jestem za 3-4 Nalesniakami by mieć czas na występy gościnne takie jak np: Op Hanys lub Platon Mrugnięcie Terminy na cały rok, to byłoby coś  Duży uśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 02:49:06 GMT-1 wysłane przez Szczupak [H_Z] » Zapisane
shred
Biedroneczki
Hero Member
*

BIEDRONECZKI TEAM / Bagera Coalition

« Odpowiedz #27 : Październik 17, 2009, 12:30:14 GMT-1 »

i myślę, że damy radę

A jak się nie ma wpływu ? Zresztą jaka to różnica ? Wyjazd na Op Hanys dwa razy już przekładaliśmy i może teraz się uda.   
Również jestem za 3-4 Nalesniakami by mieć czas na występy gościnne takie jak np: Op Hanys lub Platon Mrugnięcie Terminy na cały rok, to byłoby coś  Duży uśmiech
zgodzę sie z SZCZUPAKIEM  Uśmiech odnośnie innych imprez niz turnieje !!! wiem to po sobie  Spoko w pucharze BIEDRONECZEK brały udział drużyny jakie grały i w TDL i w LEŚNIKU I pogodzić je wszystkie w jeden termin to był koszmar !!!!  Niezdecydowany zresztą widać jak na dłoni zaczynaliśmy turnieje razem z cortezem on zrobił 5 a ja 3  nam było gorzej pozbierać wszystkie teamy  Złość
więc panowie bardziej trzeba zainwestować w takie imprezy jak HANYS czy inne  Duży uśmiech Duży uśmiech Mrugnięcie nawet kosztem turnieju albo dwóch  Smutny
sam sie zastanawiam  Co? czy w sezonie 2010 będę organizować puchar biedroneczek bo jak mamy przez cały rok kojarzyć malowanie z turniejem to ja dziękuje za taką gre  Duży uśmiech

I TY MOŻESZ ZOSTAĆ BIEDRONECZKĄ / OPERACJA HANYS
majsta
Wściekłe Psy
Hero Member
*

"Całuj w pazur "

« Odpowiedz #28 : Październik 17, 2009, 23:09:20 GMT-1 »

A ja mam odwrotnie w temacie sądzę, że nawet 6 odsłon byłoby wskazane. Leśnik zyskuje coraz większą renomę i warto raczej motywować organizatorów do częstszych spotkań i wybaczcie ale 3- 4 leśniki to uwstecznianie turnieju, może ewnt. przemyśleć obliczenie miejsc na podstawie 4/5 najlepszych startów ?.
 Leśnik to było 5 spotkań - odpada jeden miech i tydzień grania-niedziele.
Sezon trwa od marca do końca października jak się uprzeć - myślę, że czas na salutusa platon się znajdzie, terminy naleśnika można podawać np 2 do przodu.
Ja bardziej skupiłbym się raczej nad zwiększeniem ilości stałych sędziów, może podniesienie wpisowego i sędziowanie za jakąś symboliczną kwotę.
rixmat >WP<
Wściekłe Psy
Hero Member
*

« Odpowiedz #29 : Październik 18, 2009, 16:32:13 GMT-1 »

A ja mam odwrotnie w temacie sądzę, że nawet 6 odsłon byłoby wskazane. Leśnik zyskuje coraz większą renomę i warto raczej motywować organizatorów do częstszych spotkań i wybaczcie ale 3- 4 leśniki to uwstecznianie turnieju, może ewnt. przemyśleć obliczenie miejsc na podstawie 4/5 najlepszych startów ?.
 Leśnik to było 5 spotkań - odpada jeden miech i tydzień grania-niedziele.
Sezon trwa od marca do końca października jak się uprzeć - myślę, że czas na salutusa platon się znajdzie, terminy naleśnika można podawać np 2 do przodu.
Ja bardziej skupiłbym się raczej nad zwiększeniem ilości stałych sędziów, może podniesienie wpisowego i sędziowanie za jakąś symboliczną kwotę.

ty jestes nie do zdarcia nic tylko rywalizacja.
Przeciwny jestem wiekszemu wpisowemu Mrugnięcie zaraz sie komercja straszna zrobi a ludki beda sobie odpuszczac ze wzgledu na kase.
No i zeby nie bylo ze Paintball to tylko Lesnik. Teraz bylo praktycznie tak ze 1lesnik / mc , mamy rodziny wiec niektorzy z nasz tylko 1-2 niedziele na painta moga poswiecic. Wg mnie 5 edycji to max.

I limit  kul do 1 loadera to podstawa. Jak beda dodatkowe faty to masakra nie gram przeciw Kuflowi Uśmiech

OP Zamiec, OP Mrówka, Działko śmigłowca - Malczyce
Strony: 1 [2] 3 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!