Dolnośląskie Forum Paintballowe
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 09, 2012, 23:50:04 GMT-1

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
UWAGA!! - rejestracja została wyłączona ze względu na działanie botów tworzących bezsensowne konta.
Aby założyć nowe konto należy wysłać maila na gut@goodpaint.pl
52054 wiadomości w 1902 wątkach, wysłane przez 470 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Ess
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  Dolnośląskie Forum Paintballowe
|-+  Ogólne
| |-+  Pytania/Odpowiedzi
| | |-+  tippmann a-5 czesci
« poprzedni następny »
Lista uczestników (0)
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: tippmann a-5 czesci  (Przeczytany 605 razy)
Mentosik
Newbie
*

« : Marzec 19, 2010, 19:11:08 GMT-1 »

witam

czas obudzic sie ze snu zimowego i zrzucic kilka kilo w lesie Uśmiech zima przeszla i jakos w gampolu czesci zamienne tez sobie poszly? jeszcze rok temu mozna bylo zamowic tam praktycznie kazda czesc. teraz szukajac na necie nie moge znalesc zadnego sklepu z czesciami zamiennymi. musze pilnie kupic 02-V, najlepiej w calosci czyli VALVE COMPLETE (nie chce mi sie grzebac w srodku, bo patrzac na bezcenna mine polipa ktory w moim markerze zmienial tam oringa, odechciewa mi sie zabawy za duzymi paluchami).

wie ktos gdzie mozna kupic to cudenko? chociazby nawet uzywane Uśmiech

pozdrawiam,
mentosik
Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Marzec 19, 2010, 19:51:32 GMT-1 »

która to cześc dokładnie bo patrze na mauala i nie wiedzę
co sie stało z tym valve?  oring stary , zniekształcony ? wymien oringa ( pogrzebie w gratach moze siakiś jeden sie ostał u mnie to odstąpie)
ale przy nieostroznej wymianie tego oringa mozna zjechac krawędz valve co moze owocowac syczeniopierdzeniem
więc raczej ostrożnie
zajrzyj do Fanatixa , ja tez z gampolu potrzebowałem banjo do cyclona a tu lipeng
a chłopki mi odpisali z naszego fanatixa że zapraszaja do siebie mają Mrugnięcie
ale narpief napisz co sie zepsuło i nie pisz że :A5  Mrugnięcie

operacje: "pomniejszenie penisa"
Mentosik
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 19, 2010, 20:16:32 GMT-1 »

no wlasnie syczopierdzenie sie stalo Uśmiech to nie oring tylko valve body 02-V. w lewym dolnym rogu masz ramke INTERNAL VALVE PARTS i tam masz wyszczegolnione elementy a z prawej strony masz schemat calosci czyli 02-V VALVE COMPLETE. dla mniej wtajemniczonych - to takie cos w power tubie co sie psuje jak sie na chama wciska tombstone adapter, czyli koncowka wezyka co wchodzi w body klameczki.

tam zaden oring mysle nie poszedl. wymienilem ten duzy oring (chyba 02-72 valve o-ring large), i dalej syczopierdzialo. no to zmontowalem uklad butla-wezyk-valve complete i puscilem gaz. syczalo dopoki nie docisnalem tombstone jak by do tylu, dociskajac go do oringa. wygaje mi sie ze po prostu wyrobil sie ten material (nie wiem, aluminium czy cos).

za 8 dni gramy i fajnie by bylo miec klameczke sprawna, bo rzucanie kulkami sie nie sprawdza Uśmiech nawet przez flata nie przechodzi tak fajnie jak z klameczka Mrugnięcie
Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Marzec 19, 2010, 20:31:01 GMT-1 »

może grzybek poszedł ale watpię
najpierw jak by co moge polecic ghetto mod na szybko
wyciągnij tombtona i zajrzyj czy oring "gładko lezy"  w valve
tombsone musi przylegac do valve ( co w tippmannowskiej jakosci to trudne Mrugnięcie)
mozna owinąc 02-24 tobstona taśma teflonową  dopasowując żeby wchodziło na styk
jesli wczesniej tombstone miał luz > przyczyna syczenia
spróbuj zagazowac i postrzelac
daj znaka
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 20:36:36 GMT-1 wysłane przez Citizen [H_Z]* » Zapisane

Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Marzec 19, 2010, 20:35:21 GMT-1 »

do tego nie potrzeba Ci zgrabnych dłoni hehe  Mrugnięcie

Mentosik
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 20, 2010, 11:33:49 GMT-1 »

wyszczerbione jest w miejscu gdzie wchodzi oring. ten duzy, ktory styka sie z tombstone. marker oczywiscie uzywany, wiec poprzedni wlasciciel widocznie nie obchodzil sie z nim nalezycie i na chama srubokretem czy czyms probowal oringa wyjac i pojechal po valve.

ale patent z tasma teflonowa jest niezly. chodzi o to, zeby mocniej docisnac tombstone do valve. tyle ze to oczywiscie prowizorka bedzie i nie wiadomo jak sie sprawdzi na polu gdzie marker wiadomo, nie jest swiecacym cacuszkiem, tylko swoje na polu przechodzi i nie wiem czy tasma wytrzyma.

dlatego szukam sklepu w ktorym mozna kupic ta czesc a takowego na necie nie znalazlem
Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Marzec 20, 2010, 11:39:39 GMT-1 »

no jak uparłes się na nowego valva to oki
ale spróbuj na teflon
mozna do taśmy teflonowej tez dać oringa na tombstona , i mocno docisnąc żeby pin wszedł i zapadka zablokowała
jak tak zabezpieczysz to powinno byc oki
ja tak taką a5 używałem i nie martwiłem sie  Mrugnięcie
pozdro

Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!