Dolnośląskie Forum Paintballowe
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 10, 2012, 22:57:38 GMT-1

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
UWAGA!! - rejestracja została wyłączona ze względu na działanie botów tworzących bezsensowne konta.
Aby założyć nowe konto należy wysłać maila na gut@goodpaint.pl
52063 wiadomości w 1902 wątkach, wysłane przez 470 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Ess
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  Dolnośląskie Forum Paintballowe
|-+  Ogólne
| |-+  Pytania/Odpowiedzi
| | |-+  Butla HP. Pomóżcie !
« poprzedni następny »
Lista uczestników (0)
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Butla HP. Pomóżcie !  (Przeczytany 1233 razy)
xajer
Newbie
*

« : Czerwiec 06, 2010, 15:05:18 GMT-1 »

Ostatnio poszedłem napełnić sobie butle HP 48cu (na sprężone powietrze) do znajomego , no i on się pomylił i napełnił mi tą butlę Co2 (dwutlenkiem węgla) wykręcił zawór bezpieczeństwa , ale teraz pojawia się pytanie co zrobić ? Pomóżcie. Jestem tu nowy jeśli zły dział to proszę o przeniesienie.
Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 06, 2010, 19:47:13 GMT-1 »

spuscić na pinie?

operacje: "pomniejszenie penisa"
xajer
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 07, 2010, 14:03:38 GMT-1 »

Gaz już jest spuszczony bo został wykręcony zawór bezpieczeństwa (1,8K). Ale sprawa została już rozwiązana. Do wymiany jest zawór bezpieczeństwa 1,8K jeśli dalej będzie coś przepuszczać to niestety czeka mnie zmiana butli lub regulatora. Za wszystkie odpowiedzi które zostały udzielone w tym temacie (a była tylko jedna) , bardzo dziękuje.
gut
Administrator
Hero Member

Kom. 66-88-53-553

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 07, 2010, 18:56:22 GMT-1 »

Nic nie musisz wymieniać :] po prostu dokręć to co odkręciłeś uszczelniając przy okazji. Co w regulatorze mogło by się popsuć? sprężyna?

Jak walę skwary, to proszę o poprawę :]

www.goodpaint.pl
jak paintball, to dobry Mrugnięcie
"OP Hanys"
xajer
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 07, 2010, 20:17:08 GMT-1 »

Nic nie musisz wymieniać :] po prostu dokręć to co odkręciłeś uszczelniając przy okazji. Co w regulatorze mogło by się popsuć? sprężyna?

Jak walę skwary, to proszę o poprawę :]

No niestety powiem ci kolego że się mylisz. Znajomy po wykręceniu zaworu bezpieczeństwa i spuszczeniu całego gazu z butli wkręcił go ponownie (próbując oczywiście uszczelnić) , nabił butle sprężonym powietrzem ale zawór dalej przepuszczał. Jak się dowiedziałem od kolegi z innego forum i zaczerpnięciu informacji od pana z jednego ze sklepów paintballowych usłyszałem to : Że butla powinna mieć wymieniony zawór bezpieczeństwa , jeśli będzie dalej uciekać powietrze trzeba jeszcze sprawdzić uszczelki , a jeśli nawet to nie pomoże to jest uszkodzony regulator , nie wiem w którym miejscu bo takich informacji mi nie udzielono w każdym przypadku może być inaczej , ale jutro ma mi przyjść nowy bezpiecznik (1,8K) , nabiję butlę no i zobaczę co dalej. Ale co z moją butlą się stało , napiszę tutaj.

Sory za taką historię , ale jakoś lubię sie rozpisywać Chichot
gut
Administrator
Hero Member

Kom. 66-88-53-553

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 08, 2010, 00:08:05 GMT-1 »

nie no kumam, jeśli wywaliło Ci bezpiecznik, to do wyrzucenia, jeśli został uszkodzony podczas odkręcania, to również, natomiast nie wiem dlaczego po odkręceniu, uszczelnieniu gwintu i przykręceniu starego bezpiecznika ma on puszczać i co w takiej sytuacji ma zmienić montaż nowego :] o to mi kaman.
A jeśli ktoś będzie Ci cisnął, że masz regulator zmienić, to prześlij proszę tego rega do mnie na serwis, zobaczę o co chodzi i Ci powiem, czy musisz się pchać w koszta :]

www.goodpaint.pl
"OP Hanys"
xajer
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 08, 2010, 07:19:53 GMT-1 »

No jasne , znajomi oczywiście wszystkiego nie mówią. Powiedział potem że brakuje tam takiej blaszki i to powód dlaczego puszcza , dodał jeszcze że jak odkręcał to musiała mu gdzieś wypaść i zgubił. A co się dalej okaże to nie wiem.
gut
Administrator
Hero Member

Kom. 66-88-53-553

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 08, 2010, 08:57:29 GMT-1 »

no to spokojnie :]

Bezpiecznik składa się z takiej śrubki z dziurką i blaszki, która de facto jest bezpiecznikiem. Kiedy ciśnienie jest za wysokie, to ta blaszka pęka i upuszcza ciśnienie.
Wymiana to parę złotych.

Pozdro :]

www.goodpaint.pl
"OP Hanys"
Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 09, 2010, 08:56:40 GMT-1 »

Duży uśmiech kurde blaszka

operacje: "pomniejszenie penisa"
xajer
Newbie
*

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 13, 2010, 15:19:07 GMT-1 »

Ok. Zawór bezpieczeństwa doszedł , wymieniłem i dzisiaj byłem na paintballu. Opowiedziałem całą historię facetowi który organizował spotkanie ( nie chciał napełnić butli HP bo bał się że coś mu wybuchnie , zresztą ja też bym się bał) ale napełnił do 1000PSI i dalej już nawet nie pompował bo powietrze z butli ucieka. Dodał że regulator jest popsuty , zresztą też jak innych ludzi się pytałem jak graliśmy to też mówili że do wymiany regulator. A ja nie będę się bawił w serwisy itp. Kupie nową butlę i spokój. A kasę znajomy mi odda także nie ma problemu. Gut dzięki że wogóle zaoferowałeś mi twoją pomoc ale nie skorzystam.
Trycki_Łu [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 13, 2010, 15:58:40 GMT-1 »

daj namiary na znajomego, kończa mi się legalki w butlach to fajnie byłoby mieć sponsora na nowe
gut
Administrator
Hero Member

Kom. 66-88-53-553

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 14, 2010, 23:26:21 GMT-1 »

hehe Duży uśmiech
nie no, prześlij no to, zobaczymy o co kaman jeśli i tak masz to wyrzucić.

www.goodpaint.pl
"OP Hanys"
Ruta
Spin Painters
Sr. Member
*

Spin Painters

« Odpowiedz #12 : Sierpień 26, 2010, 01:23:25 GMT-1 »

Ostatnio poszedłem napełnić sobie butle HP 48cu (na sprężone powietrze) do znajomego , no i on się pomylił i napełnił mi tą butlę Co2 (dwutlenkiem węgla) wykręcił zawór bezpieczeństwa , ale teraz pojawia się pytanie co zrobić ? Pomóżcie. Jestem tu nowy jeśli zły dział to proszę o przeniesienie.
W tak trudnych sytucajch koleżeńskich możesz:
A) zmienić kolege
B) umyć zęby
c) Iśc an ryby
Ten dział jest dobry na wszystko i pomożemy jak możemy
Pozdrawiam
Wujek dobra rada

nuRnI floWenoL <-
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!