Dolnośląskie Forum Paintballowe
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 06, 2012, 17:39:55 GMT-1

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
UWAGA!! - rejestracja została wyłączona ze względu na działanie botów tworzących bezsensowne konta.
Aby założyć nowe konto należy wysłać maila na gut@goodpaint.pl
52005 wiadomości w 1900 wątkach, wysłane przez 470 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Ess
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  Dolnośląskie Forum Paintballowe
|-+  Ogólne
| |-+  Pytania/Odpowiedzi
| | |-+  Start z paintballem
« poprzedni następny »
Lista uczestników (0)
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Start z paintballem  (Przeczytany 1655 razy)
Svean
Newbie
*

« : Czerwiec 15, 2010, 12:15:51 GMT-1 »

Witam wszystkich Uśmiech
Jestem kompletnie nowy i kompletnie zielony jesli chodzi o paintball (tzn wiem tyle co przeczytałem tu i na PSI). Niemniej w spadku po znajomym znajomych jakiejś tam rodzinki (siódma woda po kisielu) stałem sie posiadaczem zestawu używanego tippmana A5, a że mam takie trochę ciągoty więc chętnie bym się z kimś pomalował. Niestety kumple trochę się wypięli (miała być jedna gierka z okazji kawalerskiego kumpla na Rędzinie ale akurat przyszła powódź i się wszystko rypło) więc mam pytanko - nie strzela się może ktoś w okolicy kto mógłby mnie poinstruować co i jak się z markerem robi?

Dla wyjasnienia - mam A5 z lufą 16", jakąś nieco zrypaną kolbą (ale to sam naprawię Mrugnięcie), a do tego butlę 12oz. Z tego co rozumiem na wszelkich imprezach paintballowych zwykle jest używane HP, poza tym załadowanie butli HP to jest 2 zł (w fanatixie bodajże), natomiast CO2 - niestety nie mam pojecia gdzie się to ładuje i za ile... Bo tak generalnie to markera jeszcze nie sprawdziłem nawet czy działa (tyle co rozmontowałem i zmontowałem, dzisiaj będę wszystko czyścił i przesmarowywał).

A tak generalnie - są na Rędzinie organizowane jakieś imprezy paintballowe? Kawał lasu + łąki + Widawa tam jest (tam głębiej gdzie nie ma ludzi), poza tym mam tam rzut beretem Mrugnięcie
DUPA
Hero Member

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 15, 2010, 13:01:27 GMT-1 »

śledź dział weekendowe spotkania, ale nie zapominaj, że mające tu swoje podfora teamy też na nich zapraszają na gry  Mrugnięcie

na A5 grało i do tej pory śmiga wielu graczy, więc jeśli będziesz się pokazywała na grach, to na pewno niedługo wszystkiego się dowiesz o tym sprzęcie Mrugnięcie

pozdro z dupy strony 

dłubać każdy może, jeden w dupie, drugi w nosie,

operacje :
SALTUS VII ; VIII ; IX ; X

UNIT 03; 04

"polowanie", "hinzka zupka", "zamieć"
Klement
Full Member

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 15, 2010, 20:54:59 GMT-1 »

Hejka, jeśli masz czas w najbliższą sobotę, to możesz pomalować z moją ekipą. Kontakt najlepiej SMS-owy, mój numer to 501954480. Pokażemy Ci co i jak. P.S. Z swoją a-piątką będziesz jak najbardziej na miejscu, większość z nas ma ten właśnie sprzęcik.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2010, 20:57:03 GMT-1 wysłane przez Klement » Zapisane
Svean
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2010, 11:44:31 GMT-1 »

Dzieki za odpowiedzi i komentarze Uśmiech

Chętnie pogram już w sobotę choć brak mi jeszcze maski, muszę nabić butlę CO2, no i nie mam kulek...
Niemniej miło że środowisko wrocławskich "malarzy" jest takie aktywne Uśmiech

EDIT:
Maske będę miał na 90% w poniedziałek-wtorek... no ale zobacze może cos wykombinuję (pożyczę?).
Kask rowerowy z goglami na narty to trochę mało - nie?

Ale mam pytanie z innej beczki - czy ktoś orientuje sie jak wygląda legalizacjia butli HP (4500 PSI)? Możliwe że będę miał razem z maską butlę bez legalizacji (ale ponoć nieuszkodzoną tylko "przeterminowaną") więc chciałbym zapytać ile kosztuje hydrotest/legalizacja, oraz gdzie to się robi. Ktoś może to robił?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 13:17:14 GMT-1 wysłane przez Svean » Zapisane
DUPA
Hero Member

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2010, 16:06:24 GMT-1 »

na początek kask + gogle = dużo za mało   Mrugnięcie

na temat legalki/hydrotestów  butli to bez problemu znajdziesz odpowiedź na PSI

jeśli nie startujesz w speedzie to się o legalkę nie martw   Mrugnięcie

operacje :

UNIT 03; 04

fox
Wolfpack
Sr. Member
*

Wolf Pack

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 16, 2010, 20:02:27 GMT-1 »

przyjedz na MD w niedziele to pozycze ci i maske i butle hp  Uśmiech
Svean
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 17, 2010, 08:58:30 GMT-1 »

Super - wielkie dzięki Uśmiech
Co do butli chyba nawet nie bedzie potrzeby bo chce naładować przed weekendem na Starogroblowej swoją (małą bo małą ale powinno wystarczyć) 12oz CO2 butlę. A że narazie w speeda jakoś nawet mnie nie ciągnie (widziałem kiedyś zawody i jednak wolę las Mrugnięcie) więc nie ma problemu z legalizacjami. Ale poczytam jakby coś.

Jedno jeszcze tylko takie pytanie laika - co to jest (gdzie to jest?) to MD?
Czy tam generalnie - gdzie gracie?
Pitrek
Wolfpack
Full Member
*

WolfPack

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 17, 2010, 10:13:47 GMT-1 »

Witam

Poczytaj sobie w dziale "weekendowe spotkania" jak do nas dotrzeć
Tu masz parę zdjęć :

http://picasaweb.google.com/PioterTo/WolfpackZoneIIIPucharLesnika#5374667513385688770

http://picasaweb.google.com/wojtek81bigup/Lesnik3edycja2009#5368260946952655666

a tu kanał z youtuba :
http://www.youtube.com/user/WOLFPACKpaintballMD

Zapraszamy  Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2010, 10:19:47 GMT-1 wysłane przez Pitrek » Zapisane

Svean
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 17, 2010, 11:10:29 GMT-1 »

Z Wrocławia jestem - gdzie jest Mokry Dwór wiem Uśmiech
Chciaż szkoda że nie dodaliście jakiegoś punktu z miejscem zbiórki na maps.google.com , albo na zumi.pl .
Ale miejsce wygląda naprawdę fajnie chociaz dla mnie jest zupełnie po drugiej części miasta (z Osobowic jestem, do Rędzina mam 5 min rowerkiem)...

Czy powinienem sie jako niezrzeszony (i kompletnie zielony tzn nie wystrzeliwszy 1 kulki by now) dopisać się do listy niedzielnej (20.06 MD)? Godzina zbiórki jakaś jest? Nikt sie nie pyta więc może jest jakaś "zwyczajowa"?
Pitrek
Wolfpack
Full Member
*

WolfPack

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 17, 2010, 13:28:55 GMT-1 »

Zawsze na MD robimy gierki otwarte tj dla wszystkich chętnych którzy mają czas na painta , jak doczytasz dokładnie to znajdziesz w poście podaną godzinę rozpoczęcia ....

btw na Mokry dojeżdżają ludzie z całego Wro więc po pierwszym razie zawsze będziesz mógł się z kimś zabrać ..........

btw2 jesteśmy na google maps ................  Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2010, 13:36:28 GMT-1 wysłane przez Pitrek » Zapisane

DUPA
Hero Member

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 17, 2010, 19:50:21 GMT-1 »

jak się odezwiesz, że potrzebujesz transportu, w temacie dotyczącym danej gry to się może znaleźć pomoc...

na rędzinie czasem też są gry śledź forum ...

operacje :

UNIT 03; 04

Svean
Newbie
*

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 18, 2010, 12:42:23 GMT-1 »

Dam radę jakoś dotrzeć - nie ma problemu, będę o 10-tej Uśmiech Niemniej chciałoby sie miec już wszystko gotowe ale sprzet jeszcze lekko zdekompletowany (maski brak, butle jak sie uda napełnię dzisiaj, po drodze mam poszukać kulek, a się rozpadało Język), poza tym nawet nie sprawdzony czy w ogóle strzela (wezmę to co mam w zapasie w razie czego). Do tego mam sporo roboty w robocie ale weekend w końcu idzie Uśmiech

Zdaje się że jeszcze nie wystrzeliłem ani razu a wkręcony jestem już nieźle Mrugnięcie
NAJEMNIK [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

i na glebeeee

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 18, 2010, 15:10:29 GMT-1 »

na Mokradła najlepiej desant Oławką na pontonie, cumujesz przy wale, wskakujesz na pole i siekasz we wsio co sie rusza, Wilcza Paka wolno sie przemieszcza bo wyzerają nam ryż z pól uprawnych w Trestnie, wiec nawet jak na pierwszy dzień strzelnia bankowo siekniesz kogos z pełna papą ryżu, nie miej litości i zwalczaj szkodniki bez skrupułów a Hinzka brać bankowo odwdzięczy sie w przyszłości  Duży uśmiech
Svean
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Czerwiec 18, 2010, 16:17:56 GMT-1 »

Dobra - kulki są butla naładowana.

@NAJEMNIK
Gdzieśtam w garażu u rodziców nawet jakiś stary ruski ponton leży ale wejście smoka zrobię innym razem Mrugnięcie

Pytanko z innej beczki - ile taka impreza zwykle trwa - tzn rezerwować sobie całe popołudnie? wieczór? noc?
Póki nie wystrzelamy wszystkich kulek i gazu?

Brać jakieś żarcie na pole?
Pitrek
Wolfpack
Full Member
*

WolfPack

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 18, 2010, 18:03:28 GMT-1 »

hehehe byście wpadli Hinole do nas coś pograć wreszcie, bo w tym roku was jeszcze nie widziałem  Uśmiech

Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!