Mam okazję dość okazyjnie kupić marker SP8 tyle że raczej goły (tzn QEV, zmienioną ASĄ, kolbą itp. ale bez butli, mamby, loadera itp).
Sam dysponuję tylko butlą CO2,a gdzieś słyszałem/czytałem że CO2 niespecjalnie lubi się z niskociśnieniowymi elektropneumatykami i może mi zepsuć selenoid.
Niestety sam sie na tym nie znam więc chciałem zapytać expertów - na ile jest bezpieczne podłączenie CO2 do ew. nabytku i czy po prostu nie lepiej poczekać i kupić gdzieś HP. Obecnie strzelam z tippmanna A5 więc jakiś problemów z CO2 nie ma ale to tylko pneumatyk bez selenoida.... czy selenoid rzeczywiście jest tak delikatny czy to chodzi raczej o niskie temperatury czy coś...?
Edit: Jest przy okazji ktoś kto grał na SP-8. Na Mokrym Dworze widziałem parę SP-1, ale nigdzie indziej narazie nie byłem i nie wiem tez na ile się to fajnie sprawuje. Bo wygląda fajnie (sprawdziłem w sklepie

), ponoć obudowa też jest dość pancerna i generalnie sprawuje się nieźle ale to są opinie z anglojęzycznych review'ów przy mocno zmodowanych wersjach, a chętnie poznam opinię z pierwszej ręki