Dolnośląskie Forum Paintballowe
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 10, 2012, 22:50:17 GMT-1

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
UWAGA!! - rejestracja została wyłączona ze względu na działanie botów tworzących bezsensowne konta.
Aby założyć nowe konto należy wysłać maila na gut@goodpaint.pl
52063 wiadomości w 1902 wątkach, wysłane przez 470 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Ess
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  Dolnośląskie Forum Paintballowe
|-+  Ogólne
| |-+  Pytania/Odpowiedzi
| | |-+  CO2 w SP8
« poprzedni następny »
Lista uczestników (0)
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: CO2 w SP8  (Przeczytany 611 razy)
Svean
Newbie
*

« : Czerwiec 22, 2010, 11:26:05 GMT-1 »

Mam okazję dość okazyjnie kupić marker SP8 tyle że raczej goły (tzn QEV, zmienioną ASĄ, kolbą itp. ale bez butli, mamby, loadera itp).
Sam dysponuję tylko butlą CO2,a gdzieś słyszałem/czytałem że CO2 niespecjalnie lubi się z niskociśnieniowymi elektropneumatykami i może mi zepsuć selenoid.

Niestety sam sie na tym nie znam więc chciałem zapytać expertów - na ile jest bezpieczne podłączenie CO2 do ew. nabytku i czy po prostu nie lepiej poczekać i kupić gdzieś HP. Obecnie strzelam z tippmanna A5 więc jakiś problemów z CO2 nie ma ale to tylko pneumatyk bez selenoida.... czy selenoid rzeczywiście jest tak delikatny czy to chodzi raczej o niskie temperatury czy coś...?

Edit: Jest przy okazji ktoś kto grał na SP-8. Na Mokrym Dworze widziałem parę SP-1, ale nigdzie indziej narazie nie byłem i nie wiem tez na ile się to fajnie sprawuje. Bo wygląda fajnie (sprawdziłem w sklepie Mrugnięcie), ponoć obudowa też jest dość pancerna i generalnie sprawuje się nieźle ale to są opinie z anglojęzycznych review'ów przy mocno zmodowanych wersjach, a chętnie poznam opinię z pierwszej ręki Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2010, 11:31:10 GMT-1 wysłane przez Svean » Zapisane
kufel_wro
Kapitanowie
Sr. Member
*

LOK MILSIM

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 22, 2010, 12:20:16 GMT-1 »

nie kupuj. mieliśmy dwa w drużynie i więcej nie chcemy mieć z nim nic wspólnego Mrugnięcie

Svean
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 22, 2010, 12:55:50 GMT-1 »

nie kupuj. mieliśmy dwa w drużynie i więcej nie chcemy mieć z nim nic wspólnego Mrugnięcie
A cos więcej - np. dlaczego? Duży, ciężki, ścina, awaryjny, niecelny?
Czy po prostu są lepsze (ale wtedy to wszystko kwestia ceny... bo na marker z 4-5k to jeszcze jakiś czas stać mnie nie będzie)?
kufel_wro
Kapitanowie
Sr. Member
*

LOK MILSIM

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 22, 2010, 13:44:39 GMT-1 »

plastik fantastik. mocowalnie loadera na kolanko to porazka. wrazenia takie ze po sprzedazy chlopaki sie cieszyly...

zastanow sie na x7 phenom. ma wszystko co byc powinno.
ja jestem zadowolony. z lufa freak jest piekielnie celny. nie jest gazozerny.
dziala bez baterii na semi, a jak chcesz auto uzywasz baterii.
zalety cyklona. lekkosc i mozliwosc uzywania loaderow na 50 kulek.

z tego co wiem maja go jeszcze fox oraz kot. niech sie wypowiedza Mrugnięcie

Svean
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 22, 2010, 14:07:11 GMT-1 »

Własnie mocowanie loadera najbardziej mnie martwi... Cyklon w Tippmanach ma swoje zalety poczynając od pmeumatyki na semi aż po mnieszą sylwetę, bo jaki by loader w SP8 nie był pewnie będzie sporo wystawał przy strzelaniu zza przeszkody.

Co do Phenoma - bardzo mi sie podoba, tylko że poniżej 700 zł najbardziej gołej używki nie kupię...
Tu jest ten pies pogrzebany Język

A ktoś cos wie może o wpływie CO2 na selenoid?
Pitrek
Wolfpack
Full Member
*

WolfPack

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 22, 2010, 14:30:45 GMT-1 »

tak raczej to od CO2 oringi dostają po dupie i się szybciej zużywają

pozatym niektóre klamki mają napisane w instrukcji że nie wskazane jest używanie CO2

Ja bym Ci polecał jak najszybsze przełożenie na HP tutaj masz parę zalet------> http://www.youtube.com/watch?v=alc0650GY0w

pozdro

gut
Administrator
Hero Member

Kom. 66-88-53-553

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 22, 2010, 22:20:51 GMT-1 »

no generalnie nie używa się CO2 do elektro pneumatyków. Selenoid to raczej delikatna część i nie tania.
Jak już masz wyższe ambicje, to może skombinuj skądś kasę na krechę, żeby od razu kupić coś z wyższej półki. Jeśli bólem dla Ciebie jest zasilanie, to najtańszą butlę HP można dostać w granicach 200 PLN, tak więc nie jest to próg nie do przeskoczenia.
Są do użyczenia butle na dzień za niewielką kasę, tak więc możesz ominąć na jakiś czas wydatku na nową butlę niewielkim kosztem.

www.goodpaint.pl
jak paintball, to dobry Mrugnięcie
"OP Hanys"
Svean
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 23, 2010, 08:46:49 GMT-1 »

Butla nawet używka koło 150 PLN + mamba 120 PLN + loader 150+ PLN (o ile nie zechce qloadera za 320 PLN) + kamizelka, faty itp i się robi trochę masakra... Drogi sport - nie da się ukryć Język

Ale przyznam że wciąga - na wolnych obrotach powoli będę uzupełniał sprzęcior Uśmiech
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!