Dolnośląskie Forum Paintballowe
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Maj 23, 2012, 16:04:26 GMT-1

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
UWAGA!! - rejestracja została wyłączona ze względu na działanie botów tworzących bezsensowne konta.
Aby założyć nowe konto należy wysłać maila na gut@goodpaint.pl
52475 wiadomości w 1946 wątkach, wysłane przez 472 użytkowników
Najnowszy użytkownik: triggerhappy
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  Dolnośląskie Forum Paintballowe
|-+  Ogólne
| |-+  Pytania/Odpowiedzi
| | |-+  Butla HP - odkręcona głowica - co dalej
« poprzedni następny »
Lista uczestników (0)
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Butla HP - odkręcona głowica - co dalej  (Przeczytany 1231 razy)
groszek
Wściekłe Psy
Sr. Member
*

WP, 071

Zobacz profil WWW
« : Listopad 22, 2010, 11:52:50 GMT-1 »

Witam,

kupiłem jakiś czas temu butlę HP, niestety po problemach z uszczelką w fill niplu (rozwiązane dzięki ekipie GoodPaint ;P ) przy odkręcaniu butli od markera odkręciłem butlę od głowicy (tam gdzie jest manometr, fill niple itp) trochę strachu się najadłem, jak zaczęło powietrze bokiem iść... Na szczęście nic się nie stało.

Już wiem, że dostanę nową butlę - pytanie jednak co z tą - z rozmowy ostatniej zrozumiałem, że głowica powinna być nie tylko wkręcona ale i wklejona w butlę - czym to można zrobić? Ktoś się tym zajmuje?

gut
Administrator
Hero Member

Kom. 66-88-53-553

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 23, 2010, 00:10:49 GMT-1 »

Przyjdź jeszcze raz Mrugnięcie

www.goodpaint.pl
jak paintball, to dobry Mrugnięcie
"OP Hanys"
Skiba
Sr. Member

« Odpowiedz #2 : Listopad 23, 2010, 01:38:06 GMT-1 »

FYI: sie wkreca i powinno byc ok. dokrecasz na koncu (po wkreceniu) jeszcze takie malutkie srupki z boku na (zazwyczaj) imbusy. Zaznacz sobie krecha miejsce polaczenia butli i zaworu, zebys widzial na przyszlosc czy na pewno wykrecasz butle z markera zamiast np. zaworu z butli Szok

mozna ewentualnie wkleic loctite (tylko nie pamietam koloru, dopytaj jesli bedziesz kupowal) takim ktory pozwala pozniej rozkrecic polaczenie.
na koniec - ale najwazniejsze - nie uzywaj tam zadnych smarow ropopochodnych.

najlepiej i tak jak oddasz gutowi skoro sie oferuje Mrugnięcie, butla hp+niewykwalifikowane rączki=za duze ryzyko dla Ciebie i osob postronnych

pzdr

Jestem na fotkach z Plutonu!
groszek
Wściekłe Psy
Sr. Member
*

WP, 071

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 23, 2010, 11:45:47 GMT-1 »

Zdecydowanie nie zamierzam tego robić sam:) Pojawię się w sklepie. Dzięki za odpowiedź!

Trycki_Łu [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 23, 2010, 13:42:39 GMT-1 »

loctite niebieski, ale ja osobiście nie polecam, bo potem już żeby wymienić zawór to jest kombinacja alpejska. pierwsza zasada - NIGDY nie wykręcasz butli łapiąc za butlę, tylko za za zawór - rada rychło w czas Język a co do butli raczej jest sprawna więc luzik
groszek
Wściekłe Psy
Sr. Member
*

WP, 071

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Listopad 23, 2010, 14:19:17 GMT-1 »

Łapiąc za zawór jest strasznie trudno/graniczące z niemożliwością wykręcić - czy powinienem nasmarować czymś gwint wchodzący do markera, żeby było łatwiej? Mogę też użyć taśmy teflonowej, ale to za każdym razem bym musiał...

NAJEMNIK [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

i na glebeeee

« Odpowiedz #6 : Listopad 23, 2010, 15:27:50 GMT-1 »

jedyna rada to kocha smalcu, nie żałuj ciapnij grubo na cały marker butle lufe loader na maske tez mozesz rzucić nie bedzie parować  Duży uśmiech

a tak serio podczas wykręcania butli na włączonej klamce spróbuj oddac kilka strzałów z równoczesnym obrotem butli , oczywiśćie barel na lufe i klamka w dół
groszek
Wściekłe Psy
Sr. Member
*

WP, 071

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Listopad 23, 2010, 15:30:02 GMT-1 »

hehe, toż właśnie żeby nie smarować wszystkiego przezornie pytam najpierw:D Rozumiem, spróbuję w ten sposób:)

Trycki_Łu [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

« Odpowiedz #8 : Listopad 23, 2010, 18:10:20 GMT-1 »

NIGDY NICZEGO CO MA STYCZNOŚĆ Z WYSOKIM CIŚNIENIEM NIE SMARUJEMY ANI NIE OLIWIMY

jedyny wyjątek - smary silikonowe.

Większość środków smarnych opiera się na węglowodorach, które w połączeniu z ciśnieniem klikuset (butla) kilkudziesięciu (zawór) czy kilkunastu (sama klama) atmosfer lubią zadziałać podobnie jak silnik dieslowski - czyt. następuję samozapłon, jebnięcie, wyrywanie rączek czy też innych części ciała

sprawę odkręcania butli rozwiązuje asa on/off
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 18:16:17 GMT-1 wysłane przez Trycki_Łu [H_Z] » Zapisane
Hobbit
Hero Member

« Odpowiedz #9 : Listopad 23, 2010, 20:51:43 GMT-1 »

http://www.paintball.info.pl/forum/viewtopic.php?f=13&p=459961&sid=728b93b9f053f1043cf50221b11a6cec#459961 Tutaj foto do tego o czym pisał Trycki... Warto uważać. 

OP: "Zamieć", "Mrówka".
GG: 4684159, tel: 791277038.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!