Dolnośląskie Forum Paintballowe
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Maj 23, 2012, 21:24:10 GMT-1

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
UWAGA!! - rejestracja została wyłączona ze względu na działanie botów tworzących bezsensowne konta.
Aby założyć nowe konto należy wysłać maila na gut@goodpaint.pl
52476 wiadomości w 1946 wątkach, wysłane przez 472 użytkowników
Najnowszy użytkownik: triggerhappy
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  Dolnośląskie Forum Paintballowe
|-+  Ogólne
| |-+  Pytania/Odpowiedzi
| | |-+  Wkręcanie regulatora
« poprzedni następny »
Lista uczestników (0)
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Wkręcanie regulatora  (Przeczytany 1044 razy)
Svean
Newbie
*

« : Czerwiec 07, 2011, 13:13:58 GMT-1 »

Mam pytanko do bardziej obeznanych z tematem wkręcania/wymiany regulatora w butli HP.
Kupiłem sobie mianowicie osobno regulator i osobno skorupę i sądząc że to żadna wielka filozofia postanowiłem po prostu wkręcić. Nawinąłem nieco taśmy teflonowej do rur (żeby był jakiś opór przy wkręcaniu) i wkręciłem. Generalnie wszystko wyglądało ładnie póki nie zauważyłem że powolutku złazi mi ciśnienie - syczenia za bardzo nie słychać, ale jak się włoży do miski to idą bąbelki z miejsca łączenia regulatora z butlą.

Z jednej strony wolałbym nie kleić tego regulatora na lockita bo może kiedyś będę chciał zmienić regulator bądź skorupę (chyba że mimo klejenia nie ma potem problemu z wykręcaniem/rozklejaniem...?), a z drugiej wolałbym żeby regulator tak się samopas nie wykręcał - stąd dałem tego teflonu.
Powinienem go dawać czy nie?
Poza tym na regulatorze jest jeden mały oring ponad gwintem - to on powinien wszystko uszczelniać? Może maznąć go jakimś smarem?
Na gwincie regulatora w górnej części jest ponadto otworek - jak rozumiem tej części nie owijać teflonem - czy może jednak?

Podejrzewam że po paru kombinacjach to mi się wszystko ładnie uszczelni tylko że nie nie mam butli matki a nabijanie w sklepie i jeżdżenie do domu żeby sprawdzić w misce czy bąbelki nie lecą jest trochę upierdliwe więc wolałbym zminimalizować ilość prób Mrugnięcie
Widziałem na forum PSI że parę osób z Wrocka samodzielnie już się bawiło we wkręcanie regulatorów więc proszę o porady: czy może jednak użyć lockita, czy mazać czymś oringa, zawijać teflonem otwór na gwincie...?
Gerd
Wściekłe Psy
Hero Member
*

www.wscieklepsy.pl

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 07, 2011, 15:37:04 GMT-1 »

Pierwsza sprawa, nie smaruj niczym oringa przed regulatorem to powie ci kazdy (ropopochodny czy nie, nie ryzykuj).

W moim stako jak i alu mam na teflonie wkrecony regulator ale tak ciasno i mocono dokrecony jest ze prawie nie widac "swiatla" miedzy regulatorem a butla. Moim zdaniem sposc powietrze, wykrec owin mocno teflonem i wkrecaj dopoki nie poczujesz ze jest max co da sie zrobic. POtem dla pewnosci jeszcze ewentualna szczline tasma owin i sprawdz wtedy.
Jozy [H_Z]
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

let the gun do the talking...

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 07, 2011, 17:45:50 GMT-1 »

jak ja wkręcałem rega do skorupy to niczym nie owijałem i nie smarowałem a trzyma ciśnienie jak władza stołki Uśmiech

Zombi flaszkę Ci wybombi!
Chemik
Wolfpack
Sr. Member
*

Wolfpack

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 07, 2011, 19:39:18 GMT-1 »

niczym nie smaruj bo ci wypierdolic moze butla.... jak oring na regu masz ok.. znaczy nie jest w zaden sposob uszkodzony to znajdz kogos kto ma imadlo z miekkimi szczekami wkrec tam rega i dokrec butle bo na moje oko masz niedokrecona butle.. nie musisz generalnie stosowac zadnego teflonu jak dobrze dokrecisz to musi byc ok

Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu
Prawdziwi mężczyźni żują pszczoły:)
Citizen [H_Z]*
Hinzki Zwiad
Hero Member
*

aka Klin Tistut

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 08, 2011, 07:45:47 GMT-1 »

wykręc rega i zmień oring

operacje: "pomniejszenie penisa"
Svean
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 08, 2011, 13:41:29 GMT-1 »

Oki - przyjąłem Uśmiech
Oringa zmienić na pewno nie zawadzi, tyle że nie smarować niczym, a co do teflonu zdania są podzielone...
Teflon poza uszczelnieniem miał blokować butlę przed wykręcaniem, ponieważ czytałem w którejś instrukcji instalacji rega (do Mytha, ale mój P3 chyba nie aż tak różny) żeby nie wkręcać na max i powinno się to zrobić bez użycia narzędzi żeby nie uszkodzić kołnierza na butli lub rega. A reg nawet z teflonem wkręcił się całkiem gładko w butlę, szczeliny tam w sumie nie ma (żadnego światła, żyletki się nie wciśnie), niemniej w misce bąbelkowało...

Wszystkim dziękuję za informacje i porady, zobaczymy czy to może jednak nie oring winny Uśmiech
Skiba
Sr. Member

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 08, 2011, 20:18:26 GMT-1 »

Zawsze mozesz sprobowac (bodajze) czerwonego locitite. On jest taki magiczny ze mocno trzyma, ale pusci jak sie uprzesz.. Inne nie puszcza:)
Ale upewnij sie kupujac czy to na pewno czerwony

Ja swojego tez nie owijalem ani nie kleilem, ale mam takie 3 fajne małe śrupki na imbusy po obwodzie i one go trzymaja

Jestem na fotkach z Plutonu!
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!