to co napisałem oparłem na textach z pbnation.com i zdspb.com.
też czytałem że ROF na 0 ale nigdzie nie udało mi się wyczytać dla czego tak, chciałbym zrozumieć po prostu.
zdspb.com wydaje mi się bardziej wiarygodny niż różne fora bo na forach można wyczytać tak różne informacje, czasem całkowicie sprzeczne że skąd mam wiedzieć co jest prawdą a co pitoleniem pseudo speców.
Jak mi się uda znaleźć sensownie i łopatologicznie opisane co to jest ten ROF (wiem tyle że ROF to jakaś sekwencja przeładowania - czas jaki mija pomiędzy strzałami) i jakie są zależności pomiędzy nim a DWALLem to wtedy mógłbym wyciągnąć wnioski sam. Wyczytałem że DWELL i ROF składają sie razem na "sekwencje" strzału.
Poza tym jak się zachowują fps'y kiedy ROF jest na 0 ? Czy przy szybkim strzelaniu nie będzie dużych wahań ?
Ja wole mieć małe skoki fps niż 17 bps.
W tej chwili rozumiem to tak:
DWELL - to czas (nazwijmy to) otwarcia bolta. Czas przez który marker wypuszcza powietrze (czyli podaje jakąś tam porcje powietrza). Ergo - wpływa na efektywność (zużycie powietrza). żeby wystrzelić kule z (powiedzmy) 300fps potrzebna jest określona ilość tego powietrza
za mało - kula nie wyleci lub wyleci za wolno
za dużo - kula już poleciała, a powietrze dalej jest wypuszczane, więc bez sensu
ROF - to czas oczekiwania bolta w spoczynku (że tak powiem).Przy ustawieniu go na 0 czas oczekiwania będzie 25ms (instrukcja do IONa). Przy ustawieniu ROF na 0 a DWELL 34, szybkość wychodzi 20bps, płytka ma ograniczenie na 17bps. Pytanie czy marker próbuje sam siebie wtedy przeskoczyć ?
Znów się rozpisałem

Tak jak wyżej, zdspb.com wydaje mi się bardziej wiarygodne niż fora. Dla tego napisałem tą instrukcje jak wyżej. Tyle.