Dolnośląskie Forum Paintballowe
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Maj 24, 2012, 19:38:36 GMT-1

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
UWAGA!! - rejestracja została wyłączona ze względu na działanie botów tworzących bezsensowne konta.
Aby założyć nowe konto należy wysłać maila na gut@goodpaint.pl
52478 wiadomości w 1946 wątkach, wysłane przez 472 użytkowników
Najnowszy użytkownik: triggerhappy
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  Dolnośląskie Forum Paintballowe
|-+  Paint Leśny
| |-+  Weekendowe spotkania
| | |-+  " CZERWONE LOTNISKO " skarbimierz 19.04.2009
« poprzedni następny »
Lista uczestników (2)
  1. caliber068 jak na dziś to ze mna 11 osób
  2. dżozef że niby dzieci zęby bolą...
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: " CZERWONE LOTNISKO " skarbimierz 19.04.2009  (Przeczytany 1950 razy)
caliber068
Jr. Member
**

adrenalina , przyjemność , elitarna rozrywka ...

« : Kwiecień 13, 2009, 17:27:16 GMT-1 »

Zapraszam na malowanie do skarbimierza (lotnisko po armii czerwonej)
strzelanko odbędzie się na luźnej zasadzie ! rzadnych opłat za wstęp ! (nigdy)
Teren poprostu zaj*****y , bydynki , schrono-hangary , bynkry , wzniesienia idealne na wbicie flagi i oddanie salwy zwycięstwa ! całość ma powierzchnię około 10... a może i więcej hektarów ( samych schrono-hangarów naliczyłem z 15) Zdjęcia z tego miejsca dostępne są w dziale "gdzie grać" (woj.Opolskie) A więc do rzeczy! Start 19.04.2009 godzina 10.00 zbiórka na miejscu 9.30 (proszę o punktualność) mapka dostępna jest w dziale "gdzie grać" . w scenariuszu po raz pierwszy wykorzystany będzie SANITARIUSZ z opatrunkami co pozwoli powrócić do gry w czasie jej trwania!
"CZERWONE LOTNISKO" ma być w swojej ideii miejscem wolnym dla wszystkich paintball-owców !
więc jeśli ktoś ma do zaoferowania na polu coś własnego typu : kulki,zestawy do gry,HP,co2,kiełbaski i ketchup to jak najbardziej mile widziane ! Ja będę mial kilka pełnych butelek co2 , kilka zestawów do gry. jak by ktoś miał matke HP i CHRONO to było by super!
więc myślcie i dopisujcie się ! zbudujmy wspólnie "CZERWONE LOTNISKO"

fotki dostępne są pod tym adresem :  http://paintball.info.pl/index.php?action=gdziegrac_details&id=66

1. caliber068
2. ......
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2009, 17:44:08 GMT-1 wysłane przez caliber068 » Zapisane
Marian
Jr. Member
**

WolfPack

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 14, 2009, 07:19:55 GMT-1 »

jest ktos w stanie zapewnic HP? najlepiej w duzej ilości

Psy służą, Wilki są wolne!
caliber068
Jr. Member
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 14, 2009, 07:49:59 GMT-1 »

jak na razie HP jest i do końca tygodnia jeszcze sie powiększy mam nadzieję . Koleś przywiezie na bank butle matkę a ja mam 10 butelek swoich oraz 9 butelek i matkę co2. (glówny wątek ustawki do gry jest na PSI  forum dolnośląskie "czerwone lotnisko")

1.caliber068
2.piotras
3.amok
4.grzechu
5.klimas
6. Teoysta
7. Pawel
8. ......
Marian
Jr. Member
**

WolfPack

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 14, 2009, 09:43:13 GMT-1 »

jak na razie HP jest i do końca tygodnia jeszcze sie powiększy mam nadzieję . Koleś przywiezie na bank butle matkę a ja mam 10 butelek swoich oraz 9 butelek i matkę co2. (glówny wątek ustawki do gry jest na PSI  forum dolnośląskie "czerwone lotnisko")

1.caliber068
2.piotras
3.amok
4.grzechu
5.klimas
6. Teoysta
7. Pawel
8. ......

zapisz wszytkich w formularzu na górze strony

Psy służą, Wilki są wolne!
caliber068
Jr. Member
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 14, 2009, 15:22:10 GMT-1 »

suchajcie forum na temat tej gry rozwija się wraz z listą uczestników na PAINTBALL.INFO.PL  w dziale regionalnym w temacie "czerwone lotnisko" zapraszam do dopisywania sie na tamtej liście , tam równierz są info na temat amunicji i napędu .
Ursyn
Jr. Member
**

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 15, 2009, 10:34:32 GMT-1 »

Piękna rzecz Uśmiech w końcu jakaś gierka na "podwórku za oknem" Uśmiech

Rozumiem, że Caliber dogadał temat z gminą Skarbimierz ? Jeśli tak, to z pewnością nikt i nic nie zakłuci tej imprezy, jeśli zaś nie, to kiepsko to widzę. Walory terenu faktycznie są nieocenione, lecz mają jeden podstawowy mankament - to teren spacerowo-rowerowy przyległego Skarbimierza oraz Brzegu Opolskiego. Nie bez powodu cYmErYjCzYcY zakończyli-bądź wstrzymali orgnizowanie imprez na tym terenie.

pozdro600

kot
Saltus
Hero Member
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 15, 2009, 13:01:43 GMT-1 »

tak się składa ze nie musiał nic dogadywać Uśmiech przecież to inicjatywa wolna dla wszystkich wolnych "paintball-owców" Chichot a tak poważnie, przerabialiśmy to już, jeśli teren jest otwarty i ma przeznaczenie pod rekreację, sport i turystykę to podobnie jak możesz na nim pograć w siatkówkę i nie potrzebujesz na to zezwolenia tak i podobnie możesz pograć w paintball. Oczywiście lokalne władze mogą ci zabawę utrudnić/przerwać, ale poza tym niewiele mogą ci w sumie zrobić. Jeśli nie ma zakazu wjazdu to możesz spokojnie wjeżdżać tam autem (chyba, że jest tam las Uśmiech )
Organizacja jak widać jest niesformalizowana, więc trudno będzie pociągnąć kogokolwiek do odpowiedzialności Uśmiech

OP "Zamieć", OP "Mrówka"
caliber068
Jr. Member
**

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 15, 2009, 19:54:23 GMT-1 »

dokładnie poprzednik wyjął mi z ust odpowiedź .........  paintball się rodzi i nikt nie jest w stanie go powstrzymać i z czasem ministr sportu będzie nas musiał uznać !!!  hihihiiii  a MON sponsorować jako potencjalnych zawodowych-szeregowych  hahahaaa
Five
Saltus
Hero Member
*

ronin

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 15, 2009, 23:06:24 GMT-1 »

hihihiiii  a MON sponsorować jako potencjalnych zawodowych-szeregowych  hahahaaa
chyba Twoja stara, man  Duży uśmiech

VITALIA: OP "Zamieć", OP "Mrówka"
Saltus VII, Saltus IX
caliber068
Jr. Member
**

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 16, 2009, 13:23:27 GMT-1 »

masz splata odemnie ........  Spoko
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 13:25:15 GMT-1 wysłane przez caliber068 » Zapisane
Ursyn
Jr. Member
**

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 16, 2009, 13:30:05 GMT-1 »

Kotek chciałem poruszyć ważny temat, a Ty go spłyciłeś heh Mrugnięcie. Masz rację tereny rekreacyjne to miejsce do uprawiania sportu i rekreacji dla całego społeczeństwa, jednak nie widzę na terenach mosir'ów bądź parków miejskich ludzi rzucających oszczepem, dyskiem lub młotem - powód chyba jest wszystkim znany !!! BEZPIECZEŃSTWO !!! innych użytkowników danej lokalizacji !!! Wiele raz rozmawialiśmy na temat statystyki - do dzisiaj nie wydarzył się żaden poważny wypadek - i tego jak bardzo działa na naszą niekorzyść !!!
Panowie trochę wyobraźni - wystarczy, że jeden "cywil" znajdzie się na polu gry i otrzyma postrzał w głowę. Q..wa przecież do gry w tym momencie wchodzi prokurator !!! Uwierzcie mi, po tym terenie kręci się całkiem sporo ludzi !!! Niestety chcąc grać i nie stwarzać zagrożenie dla innych trzeba trochę zainwestować:
- teren gry powinien być oznaczony przynajmniej taśmą
- powinny znaleźć się tablice z informacją o istniejącym zagrożeniu
Takie zabiegi to absolutne minimum

"CZERWONE LOTNISKO" ma być w swojej ideii miejscem wolnym dla wszystkich paintball-owców !" - o tym decyduje właściciel terenu!!! Nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo jutro ktoś ogłosi, że Park Szczytnicki jest w swojej ideii miejscem wolnym dla wszystkich paintball-owców !!

NAPRAWDĘ WARTO ZACZĄĆ MYŚLEĆ JAK UCZYNIĆ NASZE HOBBY BEZPIECZNYM DLA NAS SAMYCH oraz OSÓB POSTRONNYCH !!! WIDZICIE CO SIĘ DZIEJE W SPRAWIE BUDYNKÓW SOCJANLYCH !!?? PO OSTATNIM POŻARZE NIKT NIE PRZEJMUJE SIE LOSEM SAMOTNYCH MATEK, BEZDOMNYCH ITP TYLKO ZAMYKA TE PLACÓWKI, KTÓRE NIE SPEŁNIAJĄ KRYTERIÓW BEZPIECZEŃSTWA !! MYŚLICIE, ŻE PRZY OKAZJI WYPADKU Z UDZIAŁEM DZIECKA, KTOŚ BĘDZIE ROZCZULAŁ SIĘ NAD LOSEM "BIEDNYCH" PAINTBALL'ISTÓW ??!! BĄDŹMY POWAŻNI :d

Co się stało z placem na MD, z graniem w Polskiej Nowej Wsi - Ci co czytają wnikliwie forum, dobrze wiedzą.

POZDRO 600
rixmat >WP<
Wściekłe Psy
Hero Member
*

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 16, 2009, 14:27:08 GMT-1 »

Ale mnie korci aby tez cos napisac
Z jednej strony myslac w ten sposob to jadac na rowerze rowniez mozna potracic dzieciaka spacerujacego za raczke z matka. Teraz to boje sie jechac rowerem po wale nad odra.

Ale Ursyn ma troche racji, nie mozemy strzelac tam gdzie spaceruja ludzie - wiec dlatego staramy sie aby grac gdzies na odludziu (w Skarbimierzu nie bylem wiec nie wiem) i nie koniecznie musza to byc platne pola. Trzeba indywidualnie oceniac sytuacje. Moze Skarbimierz bedzie dobrym polem, z fotek widzialem ruiny bunkry, naprawde ktos tam spaceruje?

Na MD spacerowiczow nie bylo wielu wiec teren byl raczej ok, ale teren mial zarzadce ktory tego sobie nie rzyczyl wiec dlatego spalony.

Wiec pozostaje jezdzic gleboko w las.

OP Zamiec, OP Mrówka, Działko śmigłowca - Malczyce
crono
Newbie
*

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 16, 2009, 16:24:36 GMT-1 »

Skoro to teren otwarty, gdzie ludzie wybierają sie na spacery etc to istnieje duża szansa, że widok poprzebieranych facetów latających z giwerami przyciągnie gapiów... a wtedy faktycznie łatwo o wypadek...

chyba że ma być 10 ochroniarzy którzy beda przepędzać ludzi, w imię nie wiadomo czego - bo ludzie często nie mają na tyle wyobraźni, żeby odejść choćby ze wzgledu na własne bezpieczeństwo...

sam maiłem ochotę postrzelać w ten weekend, ale widze że nici..
Skiba
Sr. Member

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 16, 2009, 19:34:02 GMT-1 »

w zeszlym roku tam gralismy i nic nie wskazywalo zeby teren byl zagrozony cywilami - wiec info trochu mnie zaskoczylo

Jestem na fotkach z Plutonu!
caliber068
Jr. Member
**

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 16, 2009, 21:02:46 GMT-1 »

u mnie w pracy mówi się " nie sraj żarem na zadaniu" - kochani uważam Was i Siebie czyli Nas za ludzi z głową na karku . rozumiem obawy przedmówcy, spoko teren jest jak na spacery bardzo bardzo daleki , ludzie to tam nie zaglądają bo chodzą pogłoski że tam gwałca (hihihiiii) tyle co żatrem..... a poważnie oczywiście gramy na terenie nie całego lotniska a na wschonim podejściu na granicy drogi startowej i płaszczyzny CPPS. (koniec lotniska ) osobiście jade tam w sobbotę ostatecznie przygotować teren i będzie na miejscu nawet siatka rozciągnięte (jak na 20 grających osób to manewry że ho ho ) a poza tym jak sami sobie nie damy rady to kto nam zorganizuje miejsce do gry - minister sportu ? czy goście co kasują za wjazd na pole bóg wie ile ?

hahahaaaaa  teraz mi wpadło do glowy - chyba że czaji się jakiś kolo na forum któremu zależy żeby takie pomysły dusić w zarotku bo mu komerche rozwalająąąą  hahahahaaa 

pozdrawiam wszystkich serdecznie  Duży uśmiech
Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!